Pasma ja Lappalainen KIC Motorsportin F3-tiimiin

Konsta Lappalainen, 18, ja Patrik Pasma, 20, ovat suomalaisen KIC Motorsportin kuljettajat FIA F3-luokan Regional EM-sarjassa kaudella 2020.


Suomalainen KIC Motorsport aloittaa huhtikuussa toisen kautensa Formula Regional European Championship -sarjassa, josta on nopeasti kehittynyt merkittävä askel nuorille kuljettajille kohti F1-unelmaa. FIA tukee F3 Regional EM-sarjaa voimakkaasti ja sarja onkin vahvistunut kahdella uudella tiimillä ja Ferrarin lahjoittamalla merkittävällä sarjapalkinnolla.


KIC Motorsport –talli starttaa kauden 2020 Formula Regional European Championship -sarjaan suomalaisvoimin. Jo viime kaudella KIC Motorsportin väreissä F3 Regional -sarjaa ajanut Konsta Lappalainen, 18, jatkaa tallin kuljettajana ja hän saa tallikaverikseen 20-vuotiaan oululaiskuljettaja Patrik Pasman.


F3 Regional Euroopan mestaruussarja käsittää kahdeksan kilpailuviikonloppua ja kaikkiaan 24 kilpailustarttia. Sarjaa kilpaillaan F1-sarjasta tutuilla Keski-Euroopan isoilla moottoriradoilla, kuten Ranskan Le Castelletissa, Italian Monzassa, Espanjan Barcelonassa, Itävallan Red Bull Ringillä ja Hungaroringillä Unkarissa. Sarja käynnistyy huhtikuun 26. päivä F1-luokan MM-osakilpailusta tutulta Le Castelletin moottoriradalta Ranskasta ja se päättyy lokakuun 25. päivä Espanjan Barcelonaan.


Sarjassa menestyminen on nuorelle kuljettajalle merkittävä askel kohti formula ykkösiä. Voittajalle on luvassa F1-luokkaan vaadittavaa superlisenssiä varten peräti 25 menestyspistettä. F1-auton ajamiseen vaadittava FIA:n Superlisenssi voidaan myöntää 18 vuotta täyttäneelle kuljettajalle, joka on kolmen perättäisen kauden aikana kerännyt yhteensä 40 menestyspistettä.

Lisäksi sarjan voittaja pääsee tarunhohtoisen Ferrari-tiimin jäseneksi Ferrari Junior Academy -kuljettajaksi sekä testin FIA F3 –autolla.


Tallipäällikkö Petri Lappalainen, KIC Motorsport:

”Olen iloinen, että Patrik ja Konsta ajavat tiimissäni tänä vuonna. Patrik oli testaamassa kalustollamme viime kauden jälkeen Monzassa ja teki meihin välittömästi positiivisen vaikutuksen. Pasma on vuoden 2019 Renault Eurocup palkintopallikuljettaja ja hänellä on laaja kokemus useista kansainvälisistä sarjoista. KIC Motorsport on valmistautunut kauteen laadukkaalla testiohjelmalla ja Pasma on sopeutunut uuteen autoonsa todella nopeasti. Olemme panostaneet voimakkaasti tähän kauteen ja uskomme, että olemme Konstan ja Patrikin myötä valmiita taistelemaan palkintopallisijoituksista heti kauden ensimmäisestä viikonlopusta”


Kuljettaja Patrik Pasma, KIC Motorsport:

”On hienoa aloittaa uusi kausi uudessa sarjassa ja tiimissä. Testit ovat sujuneet hyvin ja auto tuntuu todella hyvältä ja kilpailukykyiseltä. Kauteen lähdettäessä odotukset ja tavoitteet ovat korkealla. Uskon että KIC Motorsportin kanssa meillä on hyvät ja realistiset mahdollisuudet täyttää ne”


KIC Motorsport – kuljettajat kausi 2020:

Konsta Lappalainen

Syntymäaika: 11.8.2001

Saavutuksia: Pohjois-Euroopan NEZ F4-sarjan mestari 2018: kymmenen voittoa ja 20 palkintopallisijaa; FIA Formula 3 Regional EM-sarjan 11. kaudella 2019.


Patrik Pasma

Syntymäaika: 2.3.2000

Saavutuksia: Britannian F4-sarjan kahdeksas 2017 ja kuudes 2018, kaksi voittoa ja 11 palkintopallisijaa; Formula Renault Eurocupin kymmenes 2019, yksi palkintopallisija.


FIA Formula Regional F3 EM-sarja:

26.4. Paul Ricard, Ranska

17.5. Monza, Italia

31.5. Imola, Italia

14.6. Vallelunga, Italia

12.7. Hungaroring, Unkari

13.9. Red Bull Ring, Itävalta

4.10. Mugello, Italia

25.10. Barcelona, Espanja


Viralliset testipäivät/radat:

13.5. Monza, Italia

27.5. Imola, Italia

10.6. Vallelunga, Italia

1.10. Mugello, Italia

© 2019 KIC Motorsport