KIC Motorsport nousi toistamiseen F3-palkintopallille Imolassa

Suomalaisen KIC Motorsportin ruotsalaiskuljettaja Isac Blomqvist ajoi F3 Regional -luokan EM-sarjan Imolan osakilpailussa kolmanneksi. Viikonlopun aikana ajettiin kaikkiaan neljä kilpailulähtöä, joista KIC Motorsport saalisti jokaisesta startista arvokkaita EM-pisteitä.


Tiimin suomalaiskuljettaja Konsta Lappalainen, 17, ajoi kauden parhaan aika-ajonsa, joissa hän sijoittui tallikaverinsa edelle sijoille 8 ja 9.

- Ihan hyvä ja taas positiivinen viikonloppu meiltä. Sen edetessä vauhtimme parani koko ajan. Tässäkin sarjassa aika-ajo pitää osua kohdalleen, jotta voitoista voi ajaa. Isac (Blomqvist) starttasi viikonlopun neljänteen starttiin paalulta ja taisteli voitosta, joten suorituskykymme on jälleen ottanut askelia eteenpäin, Lappalainen muistuttaa.

- Ensimmäinen starttini meni huonon lähdön takia penkin alle. Kolmessa muussa startissa ajoin EM-pisteille sijoilla 9-8-8. Imola on vaikea rata ohittaa. Pitää mennä aika riskillä. Kolmessa kisassa pisteille on hyvä juttu minulle ja tiimille. Tuloksellisesti olemme kehitykseemme tyytyväisiä, Lappalainen muistutti.


Seuraavaksi F3 Regional EM-sarjaa ajetaan Espanjan Barcelonassa, jossa tiimit ovat käyneet kahdesti testaamassa.

- Barcelonaan meillä on tiiminä hyvä luotto. Testivauhtimme oli todella positiivista. Uskomme, että Barcelonassa teemme vieläkin parempaa tulosta. Aika-ajossa onnistuminen on tärkeä asia, sillä se auttaa kisaviikonlopun tuloksissa pitkälle, Lappalainen muistuttaa.


F3 Regional EM-sarja ylitti Imolassa kauden puolivälin. Suomalaisen KIC Motorsportin tallipäällikkö Petri Lappalainen on tyytyväinen tallinsa kehitysaskeliin. Talli on F3-sarjan ensikertalainen kuten sen nuoret kuljettajatkin.

- Jokaisessa startissa Imolassa EM-pisteille, toinen perättäinen palkintopallitulos ja vauhtimme on lähempänä kärkeä kuin koskaan. Olen erittäin tyytyväinen tiimimme kehitykseen. Vaikka haasteet ovat olleet kovat niin olemme menneet kauden aikana erittäin vahvasti eteenpäin. Olemme muun muassa palkanneet lisää insinööriosaamista tiimiimme joten uskon, että loppukautemme on vieläkin vahvempi, Lappalainen summaa.


FIA F3 Regional -sarjan seuraavat EM-osakilpailut ajetaan kolmen viikon kuluttua Barcelonassa Espanjassa. F3 Regional EM-sarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

(teksti: Marko Mäkinen, valokuvat: ACI Sport)


Tuloksia: FIA F3 Regional, Imola, Italia:

Lähtö 1:

1. Igor Fraga (BRA) DR FormulaRP Motorsport 32:47,977

9. Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport + 12,044

11. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 17,435

Lähtö 2:

1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 32:03,464

9. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 18,638

11. Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport +19,977

Lähtö 3:

1. Enzo Fittipaldi (BRA) Prema Powerteam 32:04,398

8. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 19,919

Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport – keskeytys

Lähtö 4:

1. Frederik Vesti (DEN) Prema Powerteam 32:31,532

2. Oliver Caldwell (GBR) Prema Powerteam + 0,015

3. Isac Blomqvist (SWE) KIC Motorsport + 2,542

8. Konsta Lappalainen (FIN) KIC Motorsport + 18,013

Pistetilanne kuljettajat 15/24 osakilpailua:

1. Frederik Vesti (DEN) 323

9. Isac Blomqvist (SWE) 59

10. Konsta Lappanen (FIN) 45

Pistetilanne tallit 15/24 osakilpailua:

1. Prema Powerteam (ITA) 593

5. KIC Motorsport (FIN) 104

© 2019 KIC Motorsport